Amerikaanse tomatenteler start met paprikateelt

De Amerikaanse tomatneteler Magic Su heeft haar productlijn uitgebreid met paprika's. De paprika's zijn sinds half juli verkrijgbaar. De teler kiest voor oranje, rode en gele paprika's.

Alejandro Santander, vice-voorzitter van verkoop en operaties bij Globalmex International en haar Magic Sun-merkproducten, geeft aan dat de overstap naar paprika's een natuurlijke uitbreiding is van de oorspronkelijke gangbare en biologische tomatenteelt.

Magic Sun teelt op grote hoogte in de centraal-Mexicaanse regio Zacatecas.

 

Groeiende populariteit van paprika's
Tony Otto, verkoopmanager bij Magic Sun, zei dat data uit de markt laat zien dat paprika's steeds populairder worden en nu in de top vijf van meestgekochte groenten in de VS staan. 

"Retailers willen op die trend verder bouwen en consumenten nog een versproduct geven voor op het boodschappenlijstje. De paprika's toevoegen aan onze tomatenprogramma's is spannend en zorgt dat we een waardevollere partner worden die meerdere producten kan aanbieden aan onze retailpartners."

Jaarronde teelt
Otto zei ook dat retailpartners zoeken naar een divers programma dat de mogelijkheid biedt om zich snel aan te passen aan de aankooppatronen van consumenten in verschillende regio's, en aan de markt die verandert gedurende het seizoen. Door de jaarronde teelt van paprika's heeft Magic Sun steeds een goede hoeveelheid en een grote verscheidenheid aan verpakkingen, zodat ze samen kunnen werken met retailers bij seizoensplannen en acties.

Magic Sun biedt alle drie de rassen aan in bulk (dozen van 11 stuks) en verschillende polyzakjes waaronder: 2 stuks, 3 stuks, 4 stuks en 6 stuks. 

Voor meer informatie:
Anthony Otto
Magic Sun
 +1 715 764 3034
anthony@magicsunfarms.com
www.magicsunfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven