Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Areaalstijging VS sla en tomaat zet door, bij paprika en komkommer niet

Al meer dan tien jaar is de vraag van de Amerikaanse consument naar tomaten, paprika's en komkommers het hele jaar door gestegen. De binnenlandse groentensector heeft aanvankelijk gereageerd door de beschermde teelt van deze populaire gewassen uit te breiden, in de regel door het gebruik van kassen.

Uit de beschikbare gegevens blijkt dat het kassenareaal voor de paprikateelt in de VS tussen 2009 en 2014 met 186% is toegenomen en dat het kassenareaal voor de komkommerteelt met 83% is toegenomen. Daarna zijn de veranderingen in het areaal voor de groententeelt in beschermde omgeving gemengd geweest.

Zo daalde het kasareaal voor de teelt van komkommers en paprika's in 2019 met respectievelijk 42 en 30% in vergelijking met de verandering tussen 2009 en 2014. Daarentegen steeg het areaal voor de beschermde teelt van sla en tomaten in dezelfde periode met respectievelijk 28 en 23%.

Tussen 2014 en 2019 is de import van onder glas geteelde producten aanzienlijk toegenomen, wat een factor speelt in de matige groei van het teeltareaal in de Verenigde Staten. Verder hebben importproducten het aanbod in de VS vergroot en de binnenlandse prijzen naar beneden gedrukt, wat het enthousiasme van de Amerikaanse kasteelt heeft getemperd.

Voor meer informatie: 
U.S. Department of Agriculture
+1 202 720 2791
askusda@usda.gov 
www.usda.gov
Publicatiedatum: