Tomatenkas met succes omgebouwd voor WPK en P. van Geest

Om ruimte en nieuwe kansen voor onder andere House & Garden te creëren, is WPK vorig jaar samen met partner P. van Geest een flinke verbouwing aangegaan. In vier maanden zetten verschillende partijen een compleet nieuwe teeltlocatie neer die, zowel fysiek als wat betreft energievoorzieningen in verbinding staat met de bestaande, naastgelegen kas. Nu, een aantal maanden na ingebruikname, staat de tweede ronde planten alweer te bloeien.

Toen de plantenkweker in september bij AAB NL aanklopte of zij de uitdaging als projectleider aan wilden aangrijpen, zijn zij direct aan de slag gegaan met het inventariseren van de eisen en wensen en het maken van het ontwerp. AAB NL benaderde vervolgens verschillende partijen voor onder andere het grondwerk, de sloop en de verwarming en zorgde ervoor dat zij hun werk in de juiste volgorde konden uitvoeren.

De daadwerkelijke aftrap vond plaats op 1 december 2020. Om te beginnen moest de gehele kas leeggehaald worden, vrijwel alleen het geraamte en het ketelhuis zijn intact gebleven. Knijnenburg-Zwirs Kassensloop heeft geholpen met het ontmantelen van de kas en de voorbereiding voor de verwarming. Daarna was het de taak aan Klaas Quartel om het grondwerk in orde te maken. Zo konden de volgende bedrijven beginnen met belangrijke faciliteiten, zoals Royal Brinkman voor de watertechniek, GST voor de verwarming en Boekestijn Elektrotechniek voor de elektrische installatie en belichting. Vervolgens heeft SchermNed voor de scherming in de kas gezorgd en heeft Zwirs Horti Projects geholpen met het plaatsen van de corridor en het uitvoeren van verschillende bouwkundige aanpassingen. Verkade beton heeft het voor elkaar gekregen om de eb-vloedvloeren en het pad te storten, ondanks de zware vorstperiode, waarin vrijwel geen beton aangeleverd kon worden.

Op 19 februari deden de eerste planten hun intrede in de kas en niet veel later, begin maart, stond de eerste afdeling hier alweer mee vol. Zodra in augustus de laatste potplanten afgeleverd zijn, worden de laatste zaken afgevinkt, zodat de kas meer dan klaar is voor het opkweekseizoen van groenteplanten. De tweede scherminstallatie wordt dan gemonteerd door Schermned, de regenleiding wordt aangelegd door Royal Brinkman en de speciale hybride belichtingsinstallatie van Hortilux en Fluence wordt geïnstalleerd.

tekst & foto: WPK

Voor meer informatie:                                              Westlandse Plantenkwekerij
info@wpk.nl
www.wpk.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.