De balans na vijf jaar Brexit

Vijf jaar later wordt de balans opgemaakt. Voor groentenexporteurs is het er niet makkelijker op geworden. Door Brexit is het veel moeilijker voor Europeanen om naar het Verenigd Koninkrijk te gaan. Een Britse teler vertelt dat de balans tussen vraag en aanbod, als het gaat om werk, scheef is. Vorige week ging een bestelling aardbeien niet door, omdat hij niemand had die de aardbeien wilde plukken. De Britten zoeken naar dertigduizend plukkers, honderdduizend man horeca-personeel en dertienduizend vrachtwagenchauffeurs.

"Als ik wist dat de overheid aan Brexit was begonnen zonder gedegen plan, had ik het nooit ondersteund," zegt een Britse distributeur. Toch is hij een uitzondering. De meeste Britten zijn niet van gedachten veranderd. Een economie die decennia draaide op arbeid van goedkope buitenlandse werknemers moet nu gaan investeren door onder andere de lonen te verhogen. Brexit kan het Verenigd Koninkrijk productiever maken, zeggen velen.

Bron: BNR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.