Sla op water of in een goot?

Tholen - Het is een bekend beeld: een kas vol met grote bakken, gevuld met water, waar sla op drijft. Ook in Duitsland een gangbare methode in de slateelt, al zie je daar wel een kentering. Albert van Dam, managing director van Trintech, ziet dat steeds meer slatelers weer op goten gaan telen.

“In die drijvende slateelt zitten toch ook wel veel problemen. Je hebt natuurlijk heel veel water; als je daar ziektedruk in krijgt, kom je daar heel moeilijk vanaf. De waterinhoud van zo’n teeltgoot is veel minder, je pompt meer rond, dus je kan het ook makkelijker bijhouden qua waterbehandeling.”

Waterzuiveringsinstallatie van Trintech

Daarnaast verwacht Albert dat het ook logistiek makkelijker is om de sla op een goot door de kas te laten bewegen. “Als je sla op zo’n tempexplaat uit een vijver haalt, met die lange wortels eraan, wordt dat al snel een natte kliederbende op je machines. Met gotenteelt snij je de sla gemakkelijk van die goten af, die goot spoel je schoon, en die kan weer hergebruikt worden.”

UV-filter

Voor meer informatie:
Albert van Dam
Trintech
+31 (0)481-745222
avd@trintech.nl 
www.trintech.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven