Nieuw winkelconcept De Fruitmand: Food in a locker

Tholen - Deze week opende De Fruitmand in de Belgische badplaats Koksijde een totaal nieuw winkelconcept De Fruitmand “food in a locker”. Een shop met automaten waar klanten van 5 uur 's morgens tot 23 uur 's avonds terecht kunnen voor een bakje aardbei tot een dagschotel of frisse salade en zelfs artisanaal ijs. "We geloven hier heel erg in", aldus trotse eigenaars Sylvie & Siegfried.

Na een weekje testdraaien hebben ze er alle vertrouwen in. "Door corona is het winkelen veranderd. Sommige klanten komen echt voor de bediening en de service. Andere klanten hebben alleen een salade of maaltijd nodig en vinden zelfservice prima. Zo is er voor elk wat wils."

Food in a Locker is ingericht met de modernste technieken. Er zijn 2 schermen waarop de keuze voor een van de producten gemaakt en betaald kan worden. De locker met het product opent na betaling. Via de schermen hebben de klanten toegang tot de allergenen en wat info over het product. "Er zijn ook heel wat foto's genomen zodat men op het scherm het product ook beter ziet. Zo willen we toch informatie kunnen meegeven aan de klant, voordat het product gekocht wordt. We hebben ingezet op beleving: informatie, foto's en een aangename setting. Voor mensen die geen mogelijkheid hebben om iets op te warmen, staat er een microgolf ter beschikking."

"De automatenshop ligt tegenover de al bestaande winkel, zo kunnen we nog steeds een woordje uitleg geven als het nodig is." Sylvie krijgt op een app te zien hoeveel vakjes leeg zijn. Gezien de winkeltijdenwet moet de winkel tussen 23.00 uur 's avonds en 5.00 uur 's ochtends sluiten. Dat gaat volautomatisch. "In principe zouden we 24 uur per dag open kunnen zijn, maar ik vind het wel een prettig idee dat de winkel tijdens de nachtelijke uren gesloten is."

Het is voor Sylvie en haar echtgenoot het zesde seizoen in de badplaats. Ze zetten volop in op vernieuwing om een divers clientèle aan te spreken. "In de toekomst willen we dit concept verder uitbreiden met een webwinkel. Klanten kunnen hun bestelde producten dan bestellen en met een QR-code uit de locker halen", besluit Sylvie.

Meer informatie:
Sylvie Crevets
De Fruitmand
Zeelaan 210
Koksijde
+32 58 51 12 6
fruitmand@skynet.be  
FB De Fruitmand


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven