"Voedseltekorten in VK onvermijdelijk"

Er zullen waarschijnlijk meer artikelen verdwijnen uit de schappen met levensmiddelen in Britse supermarkten, omdat bedrijven worstelen om vacatures in te vullen na de lockdown. Een post-Brexit aanwervingscrisis in veel functies - waaronder fruitplukkers en bezorgers - wordt nog verergerd door de economie die weer op gang komt. Klanten hebben al ondervonden dat het moeilijk is om aan verschillende artikelen te komen. Deskundigen waarschuwen dat het onvermijdelijk nog erger zal worden.

Personeel dat tijdens de zomer verlof opneemt, zal het probleem de komende weken waarschijnlijk nog verergeren, aangezien de mensen die in het Verenigd Koninkrijk blijven voor hun vakantie, de gebruikelijke daling van de vraag niet zullen meebrengen.

Volgens metro.co.uk zijn er berichten dat werknemers in de zwaarst getroffen sectoren enorme loonsverhogingen en andere stimulansen krijgen aangeboden om in hun functie te blijven, terwijl leveranciers waarschuwen dat ze nog maar enkele weken verwijderd zijn van een vermindering van de leveringen.

Foto: Dreamstime.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven