Tegenstrijdige berichten over VF-pilot supermarkt Zwitserland

Migros heeft haar prestigeproject voor milieuvriendelijke, regionale teelt van kruiden en groenten verrassend genoeg gestaakt, aldus Beobachter.ch.

Het start-upbedrijf Growcer kreeg de afgelopen tijd veel aandacht. In samenwerking met Migros werd in Basel de eerste vertical farm van Zwitserland gebouwd. 

Nu is het project verrassend genoeg beëindigd. Eind maart is volgens Migros Basel een "circa anderhalf jaar durende pilotfase" ten einde gekomen.

Na afloop van deze fase kon Growcer de teelt niet in stand houden, aldus een woordvoerder. Migros Basel kon de producten "helaas niet verder aan blijven bieden", het project moest beëindigd worden. Volgens Migros is Growcer zelfs met de teelt gestopt.

Dat weerspreekt Marcel Holden, bedrijfsontwikkelaar bij Growcer, die in de plaats van Growcer-oprichter en -CEO Marcel Florian op de vraag antwoordde. Growcer is nog steeds actief en werkt aan diverse projecten. Men waardeert Migros als partner en is blij dat het pilotproject "succesvol verlopen en afgesloten is".


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven