Eerste professionele kas in Russische regio Kurgan officieel open

In Martynovka in het Safakulevsky district werd op 17 juni het eerste en enige kassencomplex, 'Martynovsky', voor de teelt van groente in de regio Kurgan, officieel geopend. Het bedrijf werd gestart in 2020, maar de grote opening moest vanwege de pandemie worden uitgesteld.

De hoogste ambtenaren van de regio en vertegenwoordigers van relevante departementen kwamen naar het bedrijf en oogsten het eerste gewas. De delegatie ontmoette de investeerder van Agroholding Sergey Vainshtein. De gasten deden een rondje door de gewassen en de kas en keken naar de eerste oogst van komkommers. Bijzonder interessant was de presentatietafel van het biologische lab, waar men duidelijk liet zien welke biologische gewasbeschermingstechnologie√ęn het agrarische complex gebruikt.¬†

De gasten zagen de eerste steen, die bewaard was gebleven van het laatste bezoek van de delegatie. Aan het eind van het evenement plantten zij op het podium komkommerscheuten in een mineraal substraat, waarbij het teeltproces volledig werd nagebootst.

De openingsceremonie werd bijgewoond door Viktor Zubkov, voorzitter van de raad van bestuur van Gazprom PJSC, Vadim Shumkov, gouverneur van de regio Koergan, en Irina Zhachkina, eerste vice-voorzitter van de raad van bestuur van Rosselkhozbank JSC.

"Vandaag de dag is er geen enkel vergelijkbaar bedrijf in de regio Kurgan; dit is een echt Europees niveau qua uitrusting, cultuur, orde en netheid", aldus Viktor Zubkov, voorzitter van de Raad van Bestuur van PJSC Gazprom. "Ik zie dat er de afgelopen 6-7 jaar in Martynovka veel positieve veranderingen hebben plaatsgevonden. De bewoners hebben nu water en gas en in het dorp is nieuwe infrastructuur en zijn er nieuwe bedrijven. Agrocomplex Martynovsky is een waardevol project, dat de regio elk jaar een rijke oogst en nieuwe banen zal opleveren."

Het is veelzeggend dat het complex niet in een grote stad werd geopend, maar te midden van kleine dorpen. Tot nu toe heeft Martynovsky al 340 mensen in dienst uit 17 dorpen in de districten Shumikhinsky, Safakulevsky en Shchuchansky van de regio Kurgan. Martynovsky is van mening dat het noodzakelijk is de regio's te ontwikkelen en de bevolking niet alleen met groenten, maar ook met werk te helpen. En soms zelfs met een heel nieuw beroep. Het Agrocomplex helpt goede werknemers met een opleiding in de agrarische sector en ze kunnen zich laten omscholen in Tsjeljabinsk.

Martynovsky werd gebouwd met steun van de overheid van de regio Kurgan en PJSC Gazprom. Vanuit het regionale budget werd een weg aangelegd naar het kassencomplex en er komt een waterleiding over 15 kilometer, vanuit het reservoir van de rivier Chumlyak. Gazprom legde ook een gasleiding tot aan de grenzen van het complex.

Voor meer informatie:
Greenhouses of Russia
rusteplica.ru

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven