Amerikaanse slateler met groeiplannen via fusie naar de beurs

Local Bounti, een Amerikaanse kasteler, breidt haar kassencomplex in Hamilton, Montana uit met meer dan het dubbele. Er zijn ook plannen om nog twee kascomplexen op te zetten in het westen van de VS, voor het eind van dit jaar.

Uiteindelijk focust de slateler op acht faciliteiten tegen eind 2025. Om deze agressieve uitbreiding te financieren gaat het bedrijf naar de beurs via een fusie met Leo Holdings III Corp. Dat werd afgelopen maand bekend.

 

Marktkans
Local Bounti denkt dat de huidige marktkans in het westen van de VS ongeveer 10,6 miljard dollar (8,8 miljard euro) is, en schat dat de totale markt voor groenten en kruiden in de VS tegen 2025 zal oplopen tot 30 miljard dollar (25 miljard euro).

"We kijken ernaar uit om ons bedrijfsmodel als hefboom te gebruiken bij het versnellen van de bouw van lokale kascomplexen die zijn voorzien van onze gepatenteerde IP, aangeduid als Stack & Flow Technology TM, en het transformeren van conventionele agrarische praktijken ten voordele van al onze klanten, ongeacht waar ter wereld," aldus Local Bounti mede-oprichter en Co-CEO Craig Hurlbert.

Hij voegt nog toe dat in de groeiplannen het toevoegen van zeven nieuwe teeltlocaties en lokaal leiderschap in verschillende regio's zitten.

Naar de beurs
Local Bounti gaat naar de beurs via een fusie met Leo Holdings III Corp., een beursgenoteerd overnamebedrijf voor speciale doelen. 
De gecombineerde onderneming wordt ingeschat op een aandelenwaarde van $1,1 miljard (920 miljoen euro) (in de veronderstelling dat er geen aflossingen plaatsvinden) en na afronding van de transactie zal de gecombineerde onderneming naar verwachting genoteerd blijven aan de Beurs van New York onder het symbool "LOCL".

Als gevolg van de transactie met Leo zal Local Bounti tot $400 miljoen (335 miljoen euro) aan bruto-opbrengsten ontvangen (ervan uitgaande dat er geen aflossingen plaatsvinden), waaronder $125 miljoen (105 miljoen euro) van een volledig toegezegde PIPE die wordt verankerd door bestaande investeerders en nieuwe investeerders, waaronder Fidelity Management & Research Company LLC, BNP Paribas Asset Management Ecosystem Restoration Fund en Cargill.

Een van de belangrijkste investeerders van het bedrijf is Cargill, dat als strategische partner in de lijst is opgenomen en in het bedrijf zal investeren als onderdeel van de SPAC-deal. Cargill zal ook een schuldfaciliteit van $200 miljoen (167 miljoen euro) verstrekken om te helpen met de uitbreidingsplannen van Local Bounti.

Ook Sarath Ratanavadi, CEO van Gulf Energy Development Public Company Limited - het grootste particuliere energie- en infrastructuurbedrijf van Thailand - investeert in de gecombineerde onderneming, via een particuliere investering in openbaar aandelenkapitaal (PIPE) regeling. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven