HortiGreen Irrigatie

Steeds meer belangstelling voor druppelirrigatie in grootschalige buitenteelten

In steeds meer teelten vind druppelirrigatie plaats. HortiGreen Irrigatie is gefocust op buitenteelten, heeft alle mogelijke slangen en apparatuur op voorraad en kan via zijn dealers snel leveren. Bovendien verzorgt het bedrijf veel maatwerkprojecten. Door de inbreng van 30 jaar irrigatietechniek van het moederbedrijf Broere Beregening is dit een service waar de gebruiker zijn voordeel mee kan doen. De producten waar HortiGreen Irrigatie mee werkt worden allemaal in het zuiden van Europa geproduceerd. PVC-materialen komen grotendeel van Van der Lande uit Nederland. 

Realisaties op schaal van tientallen hectares zijn het bedrijf naar eigen zeggen op het lijf geschreven, maar ook met de maatwerk projecten van kleinschalige telers weet men raad. Zowel voor "surface" druppelslangen of "subsurface" heeft HortiGreen machines in huis, waarmee tot wel 8 hectare per dag kan worden gelegd. Zélfs al moet dit 45cm onder de grond, waarbij men werkt met aangepaste draineer machines die deze met GPS realiseren.

HortiGreen werkt nauw samen met Caudal/Metserplast en heeft hier meerjarige afspraken mee. Deze organisatie werkt wereldwijd en heeft ook een uitgebalanceerd systeem voor het hergebruik van druppel irrigatieslangen. Binnen deze groep bedrijven wordt ook veel gewerkt met internet of things - arealen zijn te groot geworden om fatsoenlijk te bekabelen -  opdat het samenspel van bodemgesteldheid, meteorologische gegevens en geplande watergiften goed geregeld kan worden.

Voor meer informatie:
Arie-Jan Broere
HortiGreen
Arie-Jan@broereberegening.nl
www.hortigreen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven