Ondanks campagne geen extra hulp bij oogst Britse telers

De Britse regering heeft meer dan 30.000 pond uitgegeven om het "Pick For Britain"-programma te promoten. Het werd echter een flop. De telers konden de 60.000 Britse vrijwilligers die nodig waren om de Britse gewassen te redden, niet werven toen de pandemie seizoensarbeiders uit het buitenland de toegang tot het land ontzegde.

Toch werd tussen april 2020 en april 2021 29.830 pond (34.740 euro) uitgegeven aan het promotieprogramma, aldus het ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken (Defra).

Het bedrag omvat 1.424 pond (1.658 euro) betaald aan Concordia, een liefdadigheidsinstelling voor vrijwilligerswerk en internationale stages, voor een film van Britse seizoensarbeiders "gebruikt om promotiemateriaal te maken voor de Pick for Britain-campagne", luidde het antwoord van het departement.

Pick for Britain, dat in april 2020 door de regering werd ingevoerd, werd na 12 maanden geschrapt, omdat de Britten moeite hadden met de vereiste werklast. Ondanks een grote toestroom van sollicitaties hebben minder dan 7000 Britten daadwerkelijk een baan aanvaard van de 70.000 functies die in 2020 nodig zijn voor picking en packing.

Bron: bmmagazine.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven