CBL herkent zich niet in de conclusies van het rapport

Oxfam Novib: "Telers en arbeiders profiteren niet mee van recordwinsten supermarkten"

Oxfam Novib stelt in een rapport dat ondanks de winsten die supermarkten tijdens de coronacrisis vorig jaar hebben gemaakt, arbeiders en telers nog steeds worden uitgebuit. In het rapport worden voedselketens in vijf landen en acht grote supermarktketens onderzocht, waaronder AH, Jumbo, Lidl, Aldi en Plus. 

Anouk Franck, beleidsadviseur Oxfam Novib: "Terwijl wereldwijd honderdduizenden mensen hun baan verloren en veel bedrijven failliet gingen door de pandemie, zagen de supermarkten hun omzet alleen maar stijgen. Dit kwam vooral ten goede aan de aandeelhouders, bestuursvoorzitters en eigenaren van de supermarkten. De arbeiders in hun toeleveringsketens daarentegen vingen de klappen op van de coronapandemie.”  

Presentator Mark Visser sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met Oxfam en het CBL. Het CBL herkent zich niet in de conclusies van Oxfam. "Juist in coronatijd investeerden de Nederlandse supermarkten zich in het verbeteren van de ketens. Daarnaast zet de branche zich continu in om de arbeidsomstandigheden te verbeteren."

Volgens AH kunnen de winsten van vorig jaar de wereldwijde problemen niet oplossen. Jumbo heeft in overleg met Oxfam toezeggingen gedaan om genderongelijkheid in kaart te brengen en tegen te gaan.  

Klik hier voor het rapport van Oxfam Novib.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven