Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Afrikaanse veredelingscentrum BASF in productie

De eerste groentezaden uit een nieuw productiecentrum van BASF Vegetable Seeds in Ethiopië zijn op de markt. Het is het eerste hightech kassencomplex van BASF in Afrika. In het centrum in de regio Amhara worden rassen voor paprika, tomaat en komkommer ontwikkeld.

"We hebben ongeveer € 8 miljoen geïnvesteerd in dit nieuwe centrum, dat ons zal toelaten te zorgen voor een betrouwbare en flexibele aanvoer van zaden voor al onze klanten over de hele wereld", zegt Vicente Navarro, vicevoorzitter van de afdeling tuinbouwzaden bij BASF. “Het is het eerste hightech complex voor duurzame zaadproductie in Ethiopië met volledig geautomatiseerde controle en regulering van onder meer luchtvochtigheid, verwarming en irrigatie.”

Het complex heeft een oppervlakte van 15 hectare, waarvan 2 hectare met kassen en de rest bestemd is voor zaadproductie in de buitenteelt. De kassen worden verwarmd met zonnepanelen.

Voor meer informatie:  
BASF Vegetable Seeds
www.nunhems.nl   

Publicatiedatum: