Koppert neemt AgriAI over

Koppert Biological Systems neemt de Nederlandse artificial intelligence start-up AgriAI over om zijn digitale transformatie op te schalen en te versnellen. AgriAI ontwikkelde in het verleden al een app om wittevlieg op vangplaten mee te tellen.

De datawetenschappers van AgriAI, Arnand Siem en Jeffrey Bosman, gaan het digitale transformatieteam van Koppert per 1 juli versterken. Volgens Gabriël van der Kruijk, de onlangs door Koppert aangestelde Digital Transformation Manager, zullen de digitale ondernemers en hun talent op het gebied van AI de digitale groei van het bedrijf een nieuwe impuls geven.

“We willen biologische gewasbescherming zo eenvoudig mogelijk maken. Daarom investeren we niet alleen in onze natuurlijke oplossingen, maar ook in technologische transformatie”, aldus Van der Kruijk. Kopperts Digital Transformation Department ontwikkelt digitale diensten voor het ondersteunen van telers bij de toepassing van IPM; e-commerce om het bestelproces makkelijker te maken en digitale operaties waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe mogelijkheden als camera’s, sensoren en kunstmatige intelligentie om de kwaliteit en schaalbaarheid van processen te verbeteren.

Focus op het nieuwe digitale platform
De datawetenschappers zullen zich in eerste instantie richten op een verbeterde versie van Kopperts sticky card-scanner, onderdeel van Natutec Scout. “Deze nieuwe expertise binnen ons bedrijf betekent een aanzienlijke vergroting van onze capaciteit om onze digitale ideeën uit te voeren. Nu we niet langer afhankelijk zijn van externe expertise, kunnen we veel gemakkelijker proof of concepts uitvoeren om de haalbaarheid van ideeën te testen”, legt Van der Kruijk uit.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
info@koppert.com
www.koppert.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven