Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeterde sloopwagen klaar voor teeltwisseling paprika

Het paprikaoogstseizoen is in volle gang. Na de laatste oogstronde eind oktober, volgt de teeltwissel. De meters hoge paprikaplanten worden naar beneden gesneden en opgeruimd om plaats te maken voor nieuwe teelt. De sloopwagen Scrapman van Buitendijk Slaman kan hierbij helpen. De wagen snijdt snel en efficiƫnt de draden en planten door.

Heggenscharen
De Scrapman sloopwagen is een v-vormige elektrische buisrailwagen (beschikbaar vanaf buisrailmaat 500mm) met opstaande zijschotten en een in huis ontwikkelde zaagschaar. De wagen rijdt achteruit, het pad in. De heggenscharen bovenin de wagen snijden de draden en eventuele planten door en deze vallen vervolgens tussen de buisrail.

Dit gaat supersnel: de Scrapman snijdt binnen afzienbare tijd het gewas weg. Hiermee maakt de tuinder een enorme efficiencyslag, zo laat de producent in onderstaande video zien.

De plantenresten vallen op de doeken waarmee ze snel afgevoerd, versnipperd en gecomposteerd kunnen worden. Door de grote kunststof wielen en een zware 230VAC motor rijdt de elektrische wagen probleemloos terug over het gewas. De sloopwagen is geschikt voor traditioneel en/of V-systeem met of zonder hangende goten.

Buitendijk Slaman produceert de machines in huis en werkt continu aan productoptimalisatie. De onlangs verbeterde Scrapman wordt in batch geproduceerd en kan vanaf nu besteld worden. De paprikateeltwisseling lijkt nog ver weg, maar met de huidige materiaalvoorziening is tijdig bestellen gewenst.

Voor meer informatie:
Buitendijk Slaman
www.buitendijk-slaman.nl
info@buitendijk-slaman.nl 

Publicatiedatum: