Chiptekort raakt ook glastuinbouw

Niet alleen grondstoffen zijn schaars, ook aan computerchips is moeilijk te komen. De schaarste zorgt onder meer voor vertragingen in levertijden van machines, maar brengt ook de oplevering van kassen in gevaar, zo ontdekte het ANP tijdens een rondgang in de sector.

Het ANP vroeg onder meer AVAG, de WUR en producenten Lely en Reesink om uitleg en duiding. 


Annie van de Riet, voorzitter van AVAG

Dat kassen momenteel duurder zijn, legde AVAG-voorzitter Annie van de Riet onlangs hier al uit. Of dat dan ook betekent dat er minder gebouwd gaat worden, dat betwijfelt Annie. Wie namelijk denkt dat over een tijdje de kas opeens weer goedkoper is, kan weleens bedrogen uitkomen. “Niemand weet immers hoe de markt er over pakweg een paar jaar uitziet. Dan kan door allerlei onvoorziene omstandigheden de prijs misschien wel weer of opnieuw de lucht in geschoten zijn.”

Met eenzelfde nuchtere kijk op de zaken beschouwt Annie ook het chiptekort. Anders dan Erik Pekkeriet van de WUR vreest zij niet voor een rem op vernieuwing en verduurzaming. De tekorten zijn immers wereldwijd en Nederland loopt volgens de AVAG-voorzitter nog steeds voorop qua kennis. 

Lees hier meer bij Nu.nl. 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven