Glastuinbouw Nederland: "Denk aan je buren bij teeltwissel met hoge plaagdruk"

Hoe zeer telers ook hun best doen, soms neemt de plaagdruk zo erg toe dat het niet meer te controleren is. Dat ziet Glastuinbouw Nederland.

Indien in de buurt een teler met een teelt zit met hoge plaagdruk, betekent dit een gevaar voor het bedrijf zelf en zijn omgeving. Daarom roept de brancheorganisatie telers op netjes en gedegen van teelt te wisselen. 

De teler moet zich volgens Glastuinbouw Nederland realiseren dat elk insect dat wordt gekweekt in de voorgaande teelt, niet zomaar verdwijnt in een teeltwisseling. Insecten kunnen weken zonder voedsel en het huidige pakket aan middelen doodt echt niet alles af. Uitsluitend een gedegen, nette teeltwisseling, met zowel een voldoende lang tijdspad als ook voldoende goede reinigingsstappen, kan de kans vergroten dat een nieuwe teelt toch schoon kan starten.

Daarom roept de brancheorganisatie telers op omliggende bedrijven te waarschuwen dat er een teeltwisseling aanstaande is. En om netjes te werken. Het mag niet zo zijn dat omliggende bedrijven lang last ervaren van de invlieg van wittevlieg en trips, stelt men. En er is altijd wel ergens een teeltwisseling aan de gang, dus is het zaak de overlast voor iedereen zoveel mogelijk te beperken.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven