6 juli, 10:00 -11:00 uur

Tuinbouw zet 5G centraal

De uitrol van 5G mobiele verbindingen komt steeds dichterbij. In een (online) event vanuit TomatoWorld gaan experts op 6 juli met elkaar in gesprek over de impact die dit zal gaan hebben op bedrijven in de tuinbouw. Over onder meer: datagedreven teelt, plukrobots, slimme track & trace en autonome drones.

Versnellen van 5G-innovatie
Allerlei nieuwe toepassingen worden de tuinbouw in de media al in het vooruitzicht gesteld. Denk aan grootschalige uitrol van sensoren in kassen, waarmee bijvoorbeeld de oogsttijd en opbrengst veel beter voorspeld kan worden, aan kwaliteitscontrole tijdens transport, of aan meer autonome of flexibel inzetbare robots en drones in de kas. De uitrol van 5G, de 5e generatie mobiele netwerken, maakt het straks nog makkelijker om deze toepassingen in te voeren.

De mogelijkheden zijn enorm, maar welke toepassingen voegen nu echt waarde toe? Welke impact hebben die op de systemen, processen en ketens in de tuinbouw?

Er ligt nog veel onontgonnen terrein om met elkaar te verkennen. Daarom wordt nu gewerkt aan 5G innovatie omgevingen, zoals ook met TomatoWorld. Met dit event willen de betrokken partijen deelnemers hierover informeren en inspireren, en vertellen partners van TomatoWorld over ondersteuning die bedrijven kunnen ontvangen om de technologie in te zetten op het eigen bedrijf.

Programma dinsdag 6 juli, 10:00 - 11:00 uur
Aan tafel spreken experts uit de tuinbouw en experts op digitalisering met elkaar over de specifieke mogelijkheden, maar ook uitdagingen die de komst van 5G met zich meebrengt. Van datagedreven teelt tot plukrobots: wat is nu ├ęcht de meerwaarde? Met welke aanpassingen en investeringen krijg je te maken? En wanneer is het eigenlijk beschikbaar? Met:

  • Ab van Marrewijk (Innovatieve Teler, TomatoWorld)
  • Peter Hendriks (CEO, Hoogendoorn Growth Management)
  • Colinda de Beer (Sr. Business Developer Horticultuur, InnovationQuarter)
  • Lenneke de Voogd (Programma Manager Do IoT Fieldlab, TU Delft)

Er zal ruim gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Er zal ook uitleg worden gegeven over Do IoT innovatievouchers die daarbij ondersteunen

Aanmelden kan hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven