Golfkartonproducent breidt uit: “Nee verkopen hoeft straks niet meer”

Tholen - De vraag naar golfkarton is de laatste jaren explosief gestegen. Als het aan Henk de Jong, eigenaar van de Jong Verpakkingen, had gelegen was het eerste golfkarton deze maand al in een nieuwe fabriek van de machines gerold. Corona, stikstof en PFAS gooiden roet in het eten en zorgden voor een flinke vertraging.

Afgelopen woensdag ging de eerste paal de grond in voor het nieuwe pand. Henk de Jong: “We zijn blij dat we nu verder kunnen. We moeten nu ‘nee’ verkopen aan onze klanten vanwege de grote vraag. Dat voelt gewoon niet goed.”


De eerste klap is een daalder waard.

Het gebruik van verpakkingen van golfkarton groeit al jaren. De laatste jaren is daar een zeer sterke stijging van de e-commerce bijgekomen, omdat veel webshops gebruik willen maken van een materiaal dat 100% recyclebaar en 100% hernieuwbaar is. De Jong Verpakking levert aan food en non-food, AGF, sierteelt en e-commerce. Ieder jaar worden er meer dan 600 miljoen golfkartonnen verpakkingen geproduceerd. Klanten zijn gevestigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Ierland.


Blije gezichten

De nieuwbouw
Het nieuwe en duurzame pand zal een oppervlakte hebben van ruim 85.000 m2 over twee verdiepingen. De locatie zal gebruikt worden voor productie, opslag, distributie en kantoren. De groeiende vraag naar golfkartonnen verpakking (onder andere gedreven door e-commerce), in combinatie met de nood aan efficiënter grondgebruik, vormen de basis voor dit innovatieve project.

WDP, ontwikkelaar en investeerder in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren), zal de nieuwe productielocatie en het nieuwe distributiecentrum realiseren. Michiel Assink, General Manager WDP (foto rechts): “De bouw van een meerlaags project vergt veel kennis en ervaring en wij hebben bewezen dat we dit kunnen.”

Duurzaamheid en energieverbruik waren belangrijke aandachtspunten in het ontwerp. Zo komt er 2,6MW aan zonnepanelen op het dak, wordt de restwarmte van de productie optimaal benut en loopt er een project voor een e-boiler. 


Behalve de eerste paal ook een mijlpaal voor familie De Jong. Dit jaar viert het bedrijf haar 25-jarig jubileum.

Uitbreiding
Het pand wordt gerealiseerd naast het huidige gebouw van De Jong Verpakking op industriegebied Westerlee in De Lier, pal aan de N213. In september 2020 zijn de sloopwerkzaamheden begonnen, waarna de grond bouwrijp is gemaakt. Nu is het moment om te gaan starten met de bouwwerkzaamheden. De komende maanden zullen 2.500 heipalen geslagen worden op een vloeroppervlakte van circa 56.000 m2. De productiehal zal op de begane grond gerealiseerd worden en aangesloten worden op de huidige hal. Op de eerste verdieping zal een distributiehal en een grote parking komen. Vrachtwagens zullen de eerste verdieping via een helling kunnen bereiken. De oplevering is eind 2022 gepland.


Henk de Jong met zijn kleinzoon Sem van Eikeren op weg naar de heikraan


Dat gaan we samen fiksen, opa!


Het gezin De Jong


Collega’s De Jong Verpakkingen: Rinske van de Berg, Willem van Antwerpen, Angelique van der Lugt, Sabrina van de Hoeven, Ben van der Dussen en Roy Sebrechts


Pim Jacobs van Verhoeven en Leenders (BIM Coördinatie), Henk Jan Berendse van De Jong Verpakkingen, Oliver Walk van IGP, Pieter Kruysdijk van Marlin Spyk (projectmanagement), Hanmi Karesolo en Henri Vesala van Pesmel storage & logistics warehouse


Raymond Segers, woordvoerder/communicatie bij De Jong


Sem, die een mooi cadeau kreeg, en opa Henk toasten er samen op.

Voor meer informatie:
De Jong Verpakkingen
Jogchem v.d. Houtweg 20
2678 Ha De Lier
info@dejongverpakking.com   
www.dejongverpakking.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven