Onderzoek Spaanse bedrijven voor omkatten Marokkaanse import-AGF

In Almeria wordt een onderzoek uitgevoerd bij 26 bedrijven die sinds 2019 consumenten zouden hebben misleid door uit Marokko geïmporteerde AGF te verkopen als Spaans product. Tot nu toe werden 10 bedrijven schuldig bevonden aan deze praktijk, waarbij Spaanse bedrijven profiteren van de goedkope arbeid in Marokko om voordelig groenten en fruit te importeren en deze vervolgens voor hoge prijzen als zijnde Spaanse producten te verkopen. 

Marokko mag jaarlijks maar een bepaalde hoeveelheid groenten en fruit naar Spanje exporteren. Dit betekent dat bedrijven die de Marokkaanse producten omlabelen als Spaanse ook de quotumregels overtreden.  

Sinds dat er vermoedens bestaan dat bedrijven in Almeria goedkope AGF uit Noord-Afrika verkopen als Spaans product, voeren ambtenaren regelmatig controles uit bij de import van producten van landen buiten de EU, waaronder Marokko. 

Er werden in 2019 in totaal 226 controles uitgevoerd en nog eens 267 in 2020. Dit jaar werd er tot nu toe 179 keer gecontroleerd. Deze controles gaven aanleiding tot een onderzoek naar 26 bedrijven. Tot nu toe werden er 10 boetes opgelegd.

Bron: spanishnewstoday.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven