DS Smith zet in op CO2-vermindering en klimaatdoelstellingen

DS Smith heeft aangekondigd dat ze tegen 2030 hun CO2-uitstoot per ton product met 40 procent verminderd willen hebben ten opzichte van 2019 en een netto uitstoot van 0 tegen 2050. Deze doelstellingen van het bedrijf gaan samen met het 'Science Based Targets-Initiatief' en het Akkoord van Parijs. Daarnaast kondigde DS Smith op 10 juni aan deel te nemen aan de 'Race To Zero' van de Verenigde Naties.

Om deze ambities te actualiseren gaat het bedrijf een paar technische verbeteringen doorvoeren. Onder andere biomassa, biogas, wind- en zonne-energie wil het bedrijf verder gaan gebruiken in de productielijnen. Eerder was het bedrijf al bezig met duurzaamheid door te investeren in waste-to-energy-oplossingen, modernere faciliteiten voor warmtekrachtkoppeling en vernieuwingen van de apparatuur, zoals nieuwe boilers en ledverlichting. 

Miles Roberts, Group Chief Executive van DS Smith: “Het wordt algemeen erkend dat de zware industrie een van de meest uitdagende sectoren is om koolstofvrij te maken, maar wij zijn vastbesloten ons steentje bij te dragen door actie te ondernemen naar Net Zero, met een duidelijk plan en routekaart. Wij maken duurzame verpakkingen op papiervezelbasis, die volledig recyclebaar zijn. Wij geloven dat wij door gecombineerd leiderschap in circulaire economie en klimaatactie in een unieke positie verkeren om een echte impact te hebben in het helpen verminderen van de stijging van de wereldwijde temperaturen.”

“We hebben al goede vooruitgang geboekt met het verminderen van onze koolstof als onderdeel van onze langetermijnfocus op duurzaamheid, maar we weten dat we nog veel meer moeten doen. Daarom stellen we vandaag niet alleen ambitieuze Philip Bautil, Managing Director Benelux: “Het is belangrijk dat wij een bijdrage leveren aan de bredere samenleving en onze klanten ondersteunen bij de overgang naar een circulaire economie. Dit doen we door circulaire verpakkingsoplossingen te bieden op een zo duurzaam mogelijke manier. We willen naast onze ambities onze expertise zoveel mogelijk inzetten om kleine en grote bedrijven te helpen op hun reis om circular-ready te worden.”

Naast de klimaatdoelstelling van DS Smith kondigde DS Smith onlangs ook haar R&D- en innovatiepakket van 100 miljoen pond aan om haar werk in de circulaire economie te versnellen. De nieuwe investering ondersteunt de nieuwe duurzaamheidsstrategie van DS Smith, Now and Next, waarin wordt beloofd om tegen 2023 100% recyclebare of herbruikbare verpakkingen te produceren en tegen 2025 een miljard stuks probleemplastic uit de schappen van supermarkten te halen. klimaatdoelstellingen voor onszelf vast, maar versterken we ook ons commitment om meer circulaire oplossingen te leveren voor onze klanten en de bredere samenleving. Ik ben ongelooflijk trots op al onze mensen dat ze dit mogelijk hebben gemaakt.”

Voor meer informatie:
DS Smith
0313 677 911
www.dssmith.com  
   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven