Veel AGF-winkels schrijven toch zwarte cijfers over 2020

Alles bij elkaar opgeteld en gemiddeld schrijven de meeste AGF-winkels zwarte cijfers over 2020, ziet Francesco de Haan,  brancheaccountant van Flow Accountants.

In het ADN-magazine doet hij verslag over het bijzondere afgelopen ‘coronajaar’. Met een disclaimer: Vooraf te worden opgemerkt dat gesproken wordt over de  branchegemiddelden. Dat betekent dat er bedrijven bovengemiddeld hebben gepresteerd, maar ook zitten hier bedrijven in verwerkt die duidelijk (grote) negatieve gevolgen hebben ondervonden van de coronapandemie." 

Omzetplus
Francesco aan het woord: "De eerste twee maanden van 2020 lieten al een stijging zien. Vanaf de lockdown in maart, waarbij de AGF-speciaalzaken werden aangemerkt als essentiële branche, zag je de winkelomzetten sterk stijgen. Daar stond tegenover dat de bedrijven die leverden aan de horeca, deze omzet nagenoeg volledig zagen verdampen. In veel gevallen is dus te zien dat de omzet die via de achterdeur werd verloren in de winkel is goedgemaakt."

Overige kosten
"De inkoopprijzen waren tijdens de coronapandemie grillig te noemen. Prijzen lagen gemiddeld wat hoger. De personeelskosten laten zich lastig interpreteren. Enerzijds omdat hier ook subsidiebijdragen vanuit de overheidssteun (NOW regeling) zijn meegenomen. Anderzijds hebben bedrijven te maken gehad met extra verzuim vanwege quarantaineverplichtingen, kinderen die thuis moesten blijven of extra ziekteverzuim."

2021
"De toekomst laat zich moeilijk voorspellen. De eerste 2 maanden van 2021 zette de stijging van de omzet door. Dit betekent dat er voor de AGF-specialist nog steeds goede verkoopmogelijkheden zijn. Het is goed om na te denken over de toekomst, zeker nu is het belangrijk je (nieuwe) klanten te koesteren en ze te blijven verrassen met mooie, gezonde, lekkere en hoogwaardige producten."

Dit artikel is overgenomen uit het ADN Magazine 271

Voor meer informatie:
Francesco de Haan
Flow Accountants
+31 (0)33 445 17 00
welkom@flowaccountants.nl
www.flowaccountants.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven