Eerste Poolse frambozen later én duurder

Deze week is het Poolse frambozenseizoen van start gegaan. De eerste partijen van dit zachtfruit zijn twee weken later op de markt gekomen dan vorig seizoen. Volgens deskundigen werd de rijping van frambozen beïnvloed door een nogal koud voorjaar en regens in de vroege zomer.

Momenteel worden de eerste frambozen aangeboden tegen 37-55 PLN per kilo (€ 8,36 - € 12,43 per kilo), wat gemiddeld 46% duurder is dan aan het begin van het seizoen van vorig jaar. De telers zijn erin geslaagd hogere prijzen voor frambozen te vragen aan het begin van het seizoen, omdat het aanbod op de markt relatief klein was, aangezien het koude en regenachtige weer de rijping van frambozen op de Poolse teeltbedrijven enigszins heeft vertraagd. Tegelijkertijd is de vraag in dit segment vrij groot.

East-fruit.com meldt dat volgens de producenten de frambozen eind deze maand ruimer beschikbaar zullen zijn, maar de meeste handelaren denken ook dat de prijzen het hele seizoen op een hoog niveau zullen blijven. Daarbij komt nog dat door ongunstige weersomstandigheden de opbrengst van dit gewas licht zal dalen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven