Filip Devlieghere, Frambozenkwekerij Devlieghere

“Er wordt momenteel gesmeekt om frambozen”

Tholen – Bij Frambozenkwekerij Devlieghere zijn ze momenteel volop bezig met de pluk van frambozen. “We zijn dit jaar iets later gestart. Normaal beginnen we half mei met de pluk, maar dit jaar zijn we pas eind mei begonnen”, vertelt Filip Devlieghere. “Het is vooral het koude en donkere weer dat de productie wat heeft vertraagd.”

“De vraag naar frambozen is de laatste week enorm gestegen. Het mooie weer speelt daar een rol in, maar ook de opening van de restaurants heeft erg veel invloed op de vraag. Daarnaast loopt de thuisverkoop als een trein. Van concurrentie hebben we niet zoveel last. Er zijn nog wel wat buitenlandse frambozen beschikbaar, maar de binnenlandse teelt is nog niet volledig in productie waardoor er wordt gesmeekt om frambozen. Dit resulteert in mooie prijzen”, aldus Filip.

“Over de kwaliteit van de frambozen zijn we ook heel erg tevreden. De maten zijn mooi groot, de kleur licht en de frambozen zijn makkelijk te plukken. Daarnaast zijn ze ook nog eens heerlijk van smaak. Alle frambozen zijn van de variëteit Kwanza en het areaal is ten opzichte van vorig jaar gelijk gebleven. Het seizoen is erg positief gestart en we hopen dat deze positieve trend blijft aanhouden”, besluit Filip.

Voor meer informatie:
Filip Devlieghere
Frambozenkwekerij Devlieghere
Kronemolenstraat 12
+32(0)475 200 657
info@frambozenkwekerij.be   
www.frambozenkwekerij.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven