Vitamientje.nl dilemma bij extreme hitte

“Handel laten verbranden of eerder inpakken?”

Tholen - Markthandelaren weten als geen ander goed in te spelen op het weer. Ze weten zowel wat de mensen graag willen als hoe ze hun handel goed houden tijdens de hitte. Vitamientje.nl houdt de koelketen door gekoeld vervoer en opslag zoveel mogelijk in stand. Maar op de markt zelf wordt dat lastig. “We houden ons onder bijna alle weersomstandigheden netjes aan de markttijden, maar met extreme hitte zoals voor vandaag voorspeld…Dan is het de keus tussen je handel laten verbranden of vroeger inpakken”, vertelt eigenaar Harmen Westerink.

Arno Prak en Desiree Poelman van Vitamientje.nl prijzen de aardbeien aan.

Vitamientje.nl vindt het belangrijk om de markttijden aan te houden. De markt ben je samen en klanten rekenen erop dat ze alle versproducten kunnen kopen. Maar er zijn uitzonderingen waarin de handelaren van de verschillende kramen samen optrekken. De koelingen van de slager en kaasboer houden het op zo’n dag niet lang vol. Voor AGF is de warmte ook niet bevorderlijk. Bovendien komen op dagen als deze komen de meeste klanten al vroeg in de ochtend shoppen en dan hebben de laatste anderhalf uur eigenlijk geen zin meer. Vitamientje.nl pakt dus wat eerder in dan anders. “Ook voor het personeel is dat lekker, ze zijn natuurlijk wel wat gewend qua weer, maar een uurtje eerder vrij is wel fijn op zo’n dag.”


De kraam van vitamientje.nl (archieffoto)

Wat er verkocht wordt is ook wel duidelijk. “Aardbeien zijn er volop en hebben een leuke prijs, dus ik denk dat we vooral aardbeien gaan verkopen”, vertelt Harmen. Meloenen doen het op warme dagen ook altijd prima, maar dat seizoen is nog maar net op gang.

Het aspergeseizoen loopt op het einde, deze laatste weken lopen ze goed. “Het is een vreemd seizoen geweest. Nu het einde van het seizoen in zicht is, is de verkoop pas goed op gang gekomen. Door het koude voorjaar kwam de productie laat op gang en lagen de prijzen lange tijd hoog. Het liep daardoor niet zo goed, veel klanten verwachten dat de prijzen zouden zakken in mei maar dat gebeurde eigenlijk niet, waardoor het niet zo liep. Toen de prijzen gingen zakken was er wat voorraadvorming waardoor de kwaliteit snel terugliep en de mensen ze ook niet kochten. De laatste twee, drie weken liggen de prijzen laag en is ook de kwaliteit prima.”

Een paar leuke producten op de kraam en in de online winkel van Vitamientje.nl zijn de gembershots en, een vreemde eend (koe) in de bijt voor de echte AGF-handelaren, zuivel. “Postuma AGF heeft een leuk assortiment van Zuivelboerderij De Vrolijke Koe. Die hebben we eerst zelf uitgeprobeerd en dat beviel heel goed. Dit heeft echt de volle romige melksmaak en is verpakt in flessen. Toen we het op de markt introduceerden ging dat heel goed lopen, we hebben er zelfs een speciale koeling voor aangeschaft. Nu met het warme weer lopen de verkopen wel terug. Het is meer een winterproduct, denken we, mensen nemen nu eerder een stuk fruit dan vla of yoghurt als toetje.”

De gembershots zijn al langer in het assortiment. Corona geeft de verkoop weer een boost. “Via klanten horen we dat het helpt tegen geur- en smaakverlies, waar veel mensen door Covid-19 last van hebben”, besluit Harmen.

Voor meer informatie:
Harmen Westerink
Vitamientje.nl
+31 (0)6 - 20 70 48 47
harmen@vitamientje.nl 
www.vitamientje.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven