Duurzaam en circulaire verpakkingen op 7 juli in de spotlight

AGF-Kennisclub durft het weer aan

Op 5 oktober 2020 werd de AGF Kennisclub opgestart. Dit initiatief van Nic Jooste richt zich voornamelijk op het verbinden van de verschillende generaties AGF’ers die de Nederlands AGF-sector tot wereldspeler van formaat hebben gemaakt. Het delen van kennis en informatie op het gebied van innovatie staat voorop.

Onder de Covid-beperkingen was het niet mogelijk om de afgelopen maanden de kracht van de AGF Kennisclub – het creëren van persoonlijk contact tussen gelijkgestemde AGF’ers – te benutten. Nic Jooste: "Hoewel digitaal vergaderen en online congressen gemeengoed is geworden, is het wel zo dat wij allemaal een beetje smachten naar creatieve, persoonlijke gesprekken in een bruisende omgeving. Het Nederlandse vaccinatieprogramma is de afgelopen maanden steeds sneller zijn vruchten gaan afwerpen, waardoor versoepelingen op het gebied van vergaderen nu ook actueel zijn. Ik ben dus gereed – en zeer enthousiast – om weer een live versie van de AGF Kennisclub aan te bieden!"

Op woensdagmiddag 7 juli staat er een feestelijk herlancering gepland. Tussen 16:00 uur en 18:00 uur komt de wereld van duurzaam en circulaire verpakking vol in de schijnwerpers te staan. Nic Jooste: "De retail is op een kantelpunt voor wat betreft het verplicht stellen van duurzaamheid op vele fronten, en specifiek duurzaam en circulair verpakken is hot. We gaan tijdens deze bijeenkomst dan ook diep in op de materie."

Hiervoor zal Aad Hoekstra en Adriaan Verbeek van ATOP Packaging een masterclass houden. A TOP ontwikkelt duurzame en circulaire verpakkingsinnovaties, met name voor de AGF. Het vierkoppige team bestaat uit twee Nederlanders, een Brit en een Duitser die samen meer dan 110 jaar ervaring hebben in het ontwerpen van verpakkingsoplossingen en verschillende prijzen voor hun innovatieve ontwerpen hebben gewonnen. Zij weten als geen ander hoe een gesprek over karton en papier levendig, verhelderend, leerzaam en vol humor te maken. Na afloop van de masterclass zal er een panelbespreking worden gehouden.
 
Het evenement zal plaatsvinden in de Salon van Restaurant Abel in Rhoon. Jooste werkt nauw samen met het management, zodat alles eraan wordt gedaan om de gezondheid en veiligheid van iedereen te bewaken.
 
De dagsponsoren zijn Arjan Karbaat en John van Wijk van de Barendrechtse RAAD Groep, specialisten op het gebied van administratie en financieel advies voor de AGF. John van Wijk van RAAD International: "Wij mogen veel Nederlandse alsook internationale AGF’ers tot klant rekenen en vinden het daarom belangrijk om dit soort kennisevenementen te ondersteunen." Arjan Karbaat vult aan: "Wij hebben onze onderneming gebouwd op persoonlijke relaties, en uiteindelijk kunnen wij iedereen weer uitnodigen om een ‘face to face’ borrel met ons te genieten, uiteraard met inachtneming van de coronarichtlijnen."


John van Wijk en Arjan Karbaat
 
Tijdens de eerste bijeenkomst van de AGF Kennisclub in november 2020 hebben verschillende mensen zich al gemeld voor de volgende bijeenkomst, hierdoor zijn er beperkt plaatsen beschikbaar. Snel aanmelden is dus gewenst.  
 
Aanmelden kan via nic@nicjooste.nl  of Whatsapp op 06-54 90 67 42.

Voor meer informatie:
Nic Jooste
AGF Kennisclub
+31 (0)6 54 90 67 42
nic@nicjooste.nl
www.nicjooste.nl           


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven