Kwart warmtevraag Zuid-Holland uit warmtetransportnet

Hoe gaat warmte straks van regionale bronnen naar gebruikers? Gasunie onderzocht hoe het Zuid-Hollandse warmtetransportnet van de toekomst eruit zou kunnen zien. Het levert een ontwerp op waarin het draait om ‘stepping stones’ die samen een transportnetwerk voor warmte vormen.

Hoofdleiding en vertakkingen
WarmtelinQ als hoofdtransportleiding van de Rotterdamse haven naar Leiden; aftakkingen vanuit het tracé Vlaardingen-Den Haag naar de tuinbouwgebieden Westland en Oostland en – tegen de tijd dat het systeem wordt overvraagd – een leiding vanuit Europoort, waarop meer warmtebronnen in de Rotterdamse haven kunnen worden aangesloten.

Ook de al bestaande warmteleidingen, o.a. in de Rotterdamse regio, zijn meegenomen in het integraal ontwerp. Al met al zou hiermee ongeveer een kwart van de warmtevraag in de bebouwde omgeving van Zuid-Holland kunnen worden ingevuld, vanuit verschillende bronnen. 

Het onderzoek werd gedaan in opdracht van de Provincie Zuid-Holland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Stemming
Vandaag wordt over een bijdrage van 81 miljoen euro door de provincie aan WarmtelinQ gestemd. Zodra die leiding er ligt, kan de rest van het warmtenet zich gaan vormen.

Bron: Provincie Zuid-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven