Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Haven Rotterdam onderzoekt buisleiding voor CO2 naar Duitsland

Havenbedrijf Rotterdam en de Rotterdam Rijn Pijpleiding Maatschappij (RRP) starten deze week een gezamenlijke haalbaarheidsstudie voor de ontwikkeling en aanleg van buisleidingen voor verschillende productstromen, waaronder CO2, tussen Rotterdam, industriepark Chemelot (Limburg) en het Duitse Noordrijn-Westfalen.

De buisleidingenbundel moet in de toekomst de strategische positie van de haven van Rotterdam in Noordwest-Europa versterken, biedt Chemelot (Limburg) verdere verduurzamingskansen en zou potentieel kunnen uitgroeien tot een belangrijke aanvoerroute voor de Duitse industrie die sterk inzet op CO2-vermindering. 

De bedoeling is dat het een publiek-private ketensamenwerking wordt, waarbij naast Havenbedrijf Rotterdam en RRP (met als aandeelhouders Shell, Ruhr Oel en BP) ook andere partijen kunnen aansluiten.  

Ook wordt gekeken naar kansen om andere industriƫle clusters in Nederland en Belgiƫ op de bundel aan te sluiten.

Momenteel gaat er al CO2 vanuit de haven naar onder andere de glastuinbouw. Ook wordt gekeken naar opslag van CO2 in de Noordzeebodem. 

Bron: Havenbedrijf Rotterdam

Publicatiedatum: