Gin van aardbei reststromen

Dries Dauwe (40), eigenaar van The Brewing Community, produceert gin van aardbei reststromen van een Haasdonkse teler. Heerlijkheid-gin is een streekproduct en wordt in kleine oplages geproduceerd en lokaal verkocht.

Dries heeft al rond de twintig verschillende gins in zijn assortiment, allemaal geproduceerd met lokale producten. De aardbeien die hij gebruikt komen van De Aardbeihoeve uit Haasdonk en zijn al iets te ver gerijpt. Hierdoor zijn ze zoet en zeer geschikt voor de productie van gin.

Het is een kruidige hoogwaardige gin die, na de destillatie, zijn typische fruitige smaak kreeg door middel van druppelextractie over stukjes vers geoogste aardbeien uit de streek van Beveren.

Bron: The Brewing Community

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven