Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gin van aardbei reststromen

Dries Dauwe (40), eigenaar van The Brewing Community, produceert gin van aardbei reststromen van een Haasdonkse teler. Heerlijkheid-gin is een streekproduct en wordt in kleine oplages geproduceerd en lokaal verkocht.

Dries heeft al rond de twintig verschillende gins in zijn assortiment, allemaal geproduceerd met lokale producten. De aardbeien die hij gebruikt komen van De Aardbeihoeve uit Haasdonk en zijn al iets te ver gerijpt. Hierdoor zijn ze zoet en zeer geschikt voor de productie van gin.

Het is een kruidige hoogwaardige gin die, na de destillatie, zijn typische fruitige smaak kreeg door middel van druppelextractie over stukjes vers geoogste aardbeien uit de streek van Beveren.

Bron: The Brewing Community

 

Publicatiedatum: