Jonge Amerikaanse slateler groeit verder met inbreng investeerder Mastronardi

De nog jonge Amerikaanse slateler Pure Green Farms gaat alweer verder groeien. Dat maakte de teler van sla op water onlangs bekend. De groei wordt mogelijk gemaakt door inbreng van Paul J. Mastronardi, een nieuwe investeerder.

Mastronardi liet zich overtuigen door de kastechnologie en het teeltsysteem van Pure Green Farms dat hoge kwaliteit bladgroenten in het Midwesten teelt. De adviesraad van Paul J. Mastronardi bestaat uit voormalig COO van Loblaws, Grant Froese, voormalig voorzitter/COO van CVS, Charles Conaway, en de huidige CEO van Perennial Brands, Jakob Ripshtein.


Paul Mastronardi 

Tomatenervaring
"Zeggen dat er razendsnelle veranderingen plaatsvinden in de agrifood-toeleveringsketens is een open deur intrappen”, aldus Mastronardi. "We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe kasmodel, waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame methoden om verse sla lokaal te telen, de tand des tijds zal doorstaan en uitstekend zal blijken te werken vanuit milieu-, efficiëntie-, kwaliteits- en veiligheidsperspectief."

De verwachting is dat met de samenwerking het bedrijf verder gaat groeien. Mastronardi heeft ervaring met het uitbouwen van verticaal geïntegreerde bedrijven en is daarom ook van plan om de activiteiten van Pure Green Farms verder te verstevigen. Mastronardi heeft in heden en verleden al succes geboekt met tomatenkassen en wil nu die expertise naar de slateelt overbrengen.

Sterkere retailstrategie
"We zien een toenemende vraag naar lokale producten", zegt Mastronardi. "Bij Pure Green Farms houden we de volledige controle over de hele toeleveringsketen, van zaadje tot bord. Dit is onze troef."

De investering onderstreept ook het engagement van het bedrijf om kwaliteitsvolle, lokale en duurzaam geteelde bladgroenten op de markt te blijven brengen. Met de inzichten van Mastronardi kan nu ook toegewerkt worden naar een sterkere retailstrategie.

"We zijn trots op ons product en we willen onze groenten delen met een bredere klantenkring", zegt Joe McGuire, CEO van Pure Green Farms. “We denken dat de investering en het partnerschap van Paul Mastronardi ons zeker zal helpen om dat doel te bereiken. Ik ben benieuwd naar wat de toekomst zal brengen voor de sla uit onze kassen.”


Joe McGuire

Voor meer informatie:
Pure Green Farms
www.enjoypuregreen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven