Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investeerder koopt grond voor vertical farm in Colorado

Investeerder VetaNova heeft ruim 63 hectare grond gekocht om er een vertical farm te bouwen. Op de grond, waar nu circa 1 hectare kas staat, komt meerlagenteelt met gebruik van zonne-energie om jaarrond verse groenten en fruit af te zetten aan lokale winkels in Colorado.

John McKowen, CEO van VetaNova: "Infrastructuur- en elektriciteitskosten hebben de meeste urban farms ervan weerhouden winstgevend te zijn. VetaNova kan haar teelt- en verwerkings-faciliteiten bouwen voor een derde van de kosten van en heeft aanzienlijk lagere elektriciteitskosten door grote aangrenzende rijen zonnepanelen."

VetaNova zal vier afzonderlijke zonneparken van elk 1,5 megawatt bouwen voor de vier kavels van bijna 16 hectare. De zonnepanelen zullen de primaire energiebron vormen en de vroegere CO2-voetafdruk van de kassen vervangen, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. VetaNova heeft McCalmont Engineering uit Californië ingehuurd om de technische plannen voor de zonnepanelen op te stellen. VetaNova heeft voorlopige goedkeuring gekregen van C-PACE, een door de staat Colorado ontwikkeld financierings-programma voor zonne-energie, voor de financiering van de zonne-installaties.

Voor meer informatie:
John McKowen
Chief Executive Officer
+1 303 248 6883
john@vtanva.com

Publicatiedatum: