Uitvloeier versterkt rupsenmiddel

Bt-producten, met Bacillus thuringienis stammen, nemen een steeds belangrijkere plek in in diverse IPM-teeltsystemen voor rupsenbestrijding. Zo ook Lepinox Plus. De biologische insecticide is gemaakt op basis van de bacterie Bacillus thuringienis subsp. Kustaki strain EG 2348.

Er zijn tegenwoordig meerdere rupsenmiddelen op de markt op basis van verschillende Bacillusstammen. Om resistentie te voorkomen is het van belang de verschillende stammen met regelmaat af te
wisselen, adviseert HortiPro, dat zelf Lepinox Plus aanbiedt.

Werking
Met Lepinox Plus bestrijden telers effectief verschillende soorten rupsen (Turkse mot, koolmot etc.) in tal van groentegewassen zowel buiten als onder glas. Na opname van het gespoten middel door de rups beschadigt de darmwand en stopt de rups met eten en worden de bacteriesporen verder verspreid. De rups sterft na ongeveer 3 – 5 dagen.

De Bt. in Lepinox Plus maakt 2 typen toxines aan waardoor deze formulering een snel resultaat geeft, belooft HortiPro. Om een zo hoog mogelijke effectiviteit van het middel te verkrijgen adviseert men een combinatie met de uitvloeier/ hechter Helioterpen Film te spuiten. "Helioterpen Film geeft een UV-bescherming waardoor Lepinox Plus nog beter en langer werkt."

Voor meer informatie:
Hortipro
www.hortipro.nl
info@hortipro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven