John Kruijt: "Mooie tool om glastuinders met WKK te ontzorgen bij deze verplichte administratie"

DCMR keurt ureum-administratie vanuit Enova goed

Sinds 2019 hebben Enova, DCMR en Omgevingsdienst Haaglanden samengewerkt aan het ontwikkelen van een automatisch gegenereerde ureumadministratie voor WKK’s. Omdat uitstoot van NOx tegenwoordig beperkt is en hier ook controle op gedaan wordt zijn betrokken glastuinbouwbedrijven nu genoopt om maatregelen te nemen om hun ureumadministratie op orde te houden.

"Het systeem voor ureumadministratie vergelijkt wat er, gedurende het jaar, is ingekocht en vergelijkt dit met het verbruik dat verwacht had mogen worden, gegeven de draaiuren van de WKK en het verbruik per draaiuur. Op zich niet heel ingewikkeld, maar omdat de meeste tuinders dit niet als een hele hoge prioriteit zien, wordt het al snel vergeten", vertelt John Kruijt van Enova.

Enova heeft hierop een online versie ontwikkeld die deze administratie grotendeels volautomatisch bijhoudt, en heeft zij DCMR en Omgevingsdienst Haaglanden ook laten meekijken om ervoor te zorgen dat het resultaat zou voldoen aan de verwachtingen van deze controle-instanties. Dit heeft ertoe geleid dat DCMR het Enova systeem nu ook onderschrijft en aanmoedigt, gegeven het feit dat het tot een sluitende administratie leidt en ook de onderliggende details deel uitmaken van het automatische rapport dat jaarlijks uitgedraaid kan worden.

Enova biedt dit systeem gratis aan bij haar bestaande klanten maar stelt het nu ook beschikbaar open voor andere bedrijven. "Zowel DCMR als Haaglanden hebben hierbij ook al menig klant van Enova positief beoordeeld. Daarmee is het een mooie tool om glastuinders met WKK te ontzorgen bij deze verplichte administratie", besluit John.

Voor meer informatie:
Enova B.V.
John Kruijt
+31 (0)6 10 91 30 63
john.kruijt@enova.nl   
www.enova.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven