Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe dataverzameltechniek voor geautomatiseerd scouten

Royal Brinkman en ADI hebben deze week hun samenwerking bekrachtigd voor het in de markt zetten van een nieuwe dataverzameltechniek voor geïntegreerde gewasbescherming. Centraal hierbij staat de inzet van een camerasysteem, gemonteerd op de spuitboom. Met deze samenwerking krijgen telers toegang tot een nieuwe tool voor het signaleren van gewasafwijkingen. De techniek gaat telers in de toekomst helpen bij het geautomatiseerd scouten alsook de advisering rondom de juiste aanpak in de gewasbeschermingsstrategie.

ADI is een startup in Delft, opgericht in 2015, die zich o.a. focust op het ontwikkelen en produceren van geavanceerde cameratechnieken voor het in beeld brengen van gewassen in kassen. Samen met Royal Brinkman heeft ADI sinds september 2020 een pilot bij chrysantenkwekerij Retine in Tuil, waar samen met mechanisatie bedrijf MT Pullens deze oplossing in de praktijk wordt doorontwikkeld.

Geavanceerde cameratechniek
Centraal bij deze innovatie staat de gebruikmaking van geavanceerde cameratechniek die gemonteerd is op de Alumaster 2.0 spuitrobot. Met deze techniek worden van bovenaf, continu al rijdend, camerabeelden gemaakt van het gewas. Deze beelden genereren een uitgebreide dataset voor het signaleren van gewasafwijkingen. Herkenning in een vroegtijdig stadium wordt hierdoor mogelijk, wat cruciaal is om bij een eerste aantasting in te kunnen grijpen. Met dit systeem is het namelijk mogelijk om in alle uithoeken, kappen en afdelingen te komen, op plaatsen die lastig bereikbaar zijn voor medewerkers wanneer volvelds wordt geteeld.

Scouten van ziekten en plagen
De nieuwe techniek wordt in de toekomst ingezet voor het op plantniveau monitoren van het gewas en geautomatiseerd scouten van ziekten en plagen. De volgende stap binnen de gewasbeschermings-digitaliseringstrategie van Royal Brinkman is integratie met MyScout, het online platform voor visualisatie en dataverzameling van ziekten en plagen en advisering. Hier wordt de data direct vertaald naar de meest optimale gewasbeschermingsstrategie.

Innovatie
Royal Brinkman en ADI zijn zeer te spreken over het partnership. Gezamenlijk gaan zij telers verrijken met nauwkeurige, betrouwbare data die nieuwe teeltinzichten geven. Het project is een voorbeeld van innovatie van Royal Brinkman vanuit Let’s improve together, de methode waarop Royal Brinkman samen met telers en leveranciers werkt aan verbetering van de tuinbouw. De afdeling innovatie bestaat inmiddels uit vijf medewerkers die als doel hebben om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor een betere en meer duurzame tuinbouwsector.

Voor meer informatie: 
Royal Brinkman 
info@royalbrinkman.nl 
www.royalbrinkman.nl 

Publicatiedatum: