Indiase paprikateler heeft groeiplannen

Het Indiase Triangle Farms heeft plannen om meer teeltbedriijven op te zetten in Telangana. Op dit moment werkt het bedrijf op ongeveer 13 hectare, met op 6 hectare een kas met uitschuifbaar dak.

"We hebben ongeveer 65 hectare in Zaheerabad. In de tweede fase willen we daar nog 20 tot 40 hectare aan toevoegen. We staan ook open voor nieuwe gebieden in het oosten van Hyderabad of de snelweg van Vijayawada," vertelt Mohan Urs, COO van Triangle Farms.

Het bedrijf is succesvol in het telen van paprika's. Van de 7 hectare heeft 6 hectare uitschuifbare daken. Daarvan zijn 3 hectare momenteel in gebruik. "Binnenkort komen daar nog eens 3 hectare bij," weet Mohan.

"Wij ontwerpen onze eigen sensorsystemen, testen ze en ontwerpen de vereiste hardware om de processen te automatiseren. Er zal minder energie nodig zijn voor de teelt. We gebruiken druksensoren om het gewicht van de planten te bepalen, zodat we weten of de plannen de vereiste voeding krijgen. We gebruiken ook sensoren om het vochtgehalte in de wortels te controleren. Dan meten we ook de elektrische geleidbaarheid om te peilen of de voedingsstoffen al dan niet voldoende zijn voor de groei. Veel van deze zijn binnenkort gestandaardiseerd," aldus Mohan.

Het bedrijf heeft ook plannen voor autonome voertuigen voor intern transport. "Elke rij planten is 112 meter lang. Er zijn 280 tot 300 van die rijen. Een medewerker zal 15-20 minuten nodig hebben voor elke rij. Zoveel rijen betekent heel veel lopen, en dat verlaagt de efficiƫntie van de medewerkers. We zullen autonome voertuigen gebruiken voor het vervoer van het geoogste fruit naar de verpakkingsafdeling. Het prototype zal over ongeveer twee maanden klaar zijn en daarna zullen alles verder afstellen. Verwacht wordt dat de installatie over een jaar klaar zal zijn," besluit Mohan.

Lees het volledige artikel op www.telaganatoday.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven