Lagere vergoedingen voor schoolfruitleveranciers tussen 2021 en 2023

Van 14 juni tot en met 7 juli kunnen bedrijven zich melden voor een erkenning als leverancier van schoolfruit en schoolmelk voor de komende twee schooljaren. Door lagere marktprijzen is de vergoeding die aan leveranciers van groenten en fruit wordt geboden bijgesteld. Dat blijkt uit de publicatie van minister Schouten van LNV in de Staatscourant.

Vergoeding voor de te leveren producten vindt plaats op basis van een forfait. Het forfait is de subsidiebijdrage per portie van de Europese Unie, berekend op basis van de gemiddelde werkelijke prijs voor inkoop, distributie en vervoer.

Een portie fruit en groenten heeft een minimaal gewicht van 70 gram bij een minimaal gewicht van 300 gram per week. Een herberekening van het forfait door Wageningen Economic Research is aanleiding om het forfaitaire bedrag van 2019 à 23 eurocent bij te stellen naar 17 eurocent per portie.

Wageningen Economic Research heeft de gemiddelde werkelijke prijzen voor inkoop, distributie en vervoer van groenten en fruit in de afgelopen 5 jaar herberekend en komt daarbij uit op een daling van 6 eurocent per portie. Bij het bedrag van 17 eurocent is 10% aan overheadkosten inbegrepen. De daling van het forfait is het gevolg van een structurele daling van de inkoopprijzen van fruit en groenten in de afgelopen 5 jaar en een lagere kostprijs van de distributie.

Bron: Staatscourant
 

 
 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven