Albert Heijn viert 40 jaar franchise

Op de kop af veertig jaar geleden opende de eerste franchisewinkel van Albert Heijn. Op 11 juni 1981 ging Abel Banus van start met zijn Albert Heijn in het Groningse Appingedam. Inmiddels heeft zijn zoon, Erik Banus, de winkel overgenomen en er nog eens twee aan toegevoegd. Albert Heijn telt nu 267 franchisewinkels - zo'n 30% van het totale aantal winkels - van 190 ondernemers.


Abel Banus bij zijn eerste winkel in Appingedam, 1981

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn: “We zijn trots op en dankbaar voor de samenwerking met onze ondernemers. Ik geloof in een actieve wisselwerking tussen lokaal ondernemerschap en een sterke landelijke formule. Met de ondernemers, die vaak al generaties lang bij ons zijn, richten we ons op samen groeien door elkaar continu te versterken. Dat heeft ons de afgelopen veertig jaar veel gebracht. Ik verheug me dan ook op de volgende veertig jaar.”

De eerste franchisewinkel in Appingedam

Daniel Luitjens, Voorzitter Vereniging Albert Heijn Franchise (VAHFR): “Ik ben opgegroeid in een ondernemersfamilie en run al meer dan twintig jaar verschillende franchiseformules waaronder de Albert Heijn-winkel in Axel. Ondernemen is een prachtig vak dat zich steeds blijft ontwikkelen en ik weet zeker dat we ook de komende jaren mooie stappen vooruit blijven zetten. Een groot woord van dank – en natuurlijk felicitaties - aan iedereen die de afgelopen veertig jaar heeft bijgedragen aan Albert Heijn Franchise.”

Ondernemer van het eerste uur Abel Banus: “Veertig jaar geleden belde ik het hoofdkantoor van Albert Heijn om te vragen of ik het AH-logo op de gevel mocht zetten. Ze hadden toen nog geen franchise-winkels maar ik wist wel dat ze erover nadachten. Ik kijk terug op een fantastische periode en ben trots op mijn zoon Erik die het familiebedrijf sinds twintig jaar voortzet.”


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven