Growcoon voortaan aantoonbaar bio-afbreekbaar

De Growcoon heeft de OK Biodegradable Soil certificering toegekend gekregen. Er kan nu officieel worden aangetoond dat de biologisch afbreekbare groei- en zaadplug Growcoon biologisch afbreekbaar is in de bodem zonder schadelijke gevolgen voor het milieu. Na het behalen van het OK Compost Certificaat in 2017 'opnieuw een grote, belangrijke stap', zo laat producent Maan Biobased Products weten. 

De toetsing voor het OK Biodegradable Soil certificaat is uitgevoerd door een onafhankelijk gecertificeerd laboratorium. Het laboratorium heeft aangetoond dat de Growcoon biologisch wordt omgezet in CO2 en H2O en dat er vervolgens geen toxische stoffen achterblijven in de bodem.

Energieneutraal
Door de toepassing van de Growcoon kunnen gewassen sneller uitgeleverd worden, is de groei meer uniform, kan het productieproces worden geautomatiseerd en wordt het uitvalpercentage gereduceerd, zo belooft de producent. "Het behalen van het OK Biodegradable Soil certificaat past volledig binnen onze missie: de productie van smart biodegradable products voor de agrarische industrie. Door energieneutrale productie met zonnepanelen werkt Maan Biobased Products aan het verkleinen van de ecologische footprint."

De Growcoon behaalde in 2017 al het OK Compost Certificaat (garantie dat de Growcoon biologisch afbreekbaar is in een industriële composteerinstallatie) en staat op een lijst met toegestane producten voor de Nederlandse biologische tuinbouw. De stek- en zaadplug is exclusief verkrijgbaar bij Klasmann-Deilmann, de internationale partner van de Growcoon.

Voor meer informatie:
Growcoon
www.growcoon.nl
Patrick Alferink
+31 (0)572 35 2771

Klasmann-Deilmann 
www.klasmann-deilmann.com
+31 (0)10 427 21 70


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven