Spaanse robot helpt palletiseren automatiseren

Inser Robótica zal op de internationale beurs Food 4 Future in Bilbao zijn nieuwste ontwikkeling, de Copalletizer, presenteren. Dit is een geavanceerde oplossing op basis van meewerkende robots, ook cobots genaamd, die de automatisering van palletiseersystemen aan het einde van de productielijn mogelijk maakt. Daardoor worden die  processen veiliger, compacter en ook productiever.

“Onze Copalletizer herdefinieert het concept van collaboratief palletiseren. Food 4 Future is een unieke kans om de voordelen van deze oplossingen te tonen aan professionals uit de sector die hun productieketens willen verbeteren en stroomlijnen”, zegt Fernando Riaño, CEO van Inser Robótica.

Configuratie in een kwestie van minuten
Het innovatieve Inser Robótica-systeem bevat een programmeer-assistent waarmee de cel binnen enkele minuten kan worden geconfigureerd en die de efficiëntie van de bewegingen van de cobot verbetert in vergelijking met klassieke programmeringssystemen. Hierdoor wordt de productiviteit verhoogd, de insteltijden voor nieuwe SKU's verkort en de palletiseertijden verbeterd zonder evenwel snelheden te halen die als onveilig worden beschouwd.

De assistent bevindt zich op een touchpad aan de voorkant van de cel, waardoor de robot kan worden geprogrammeerd zonder voorkennis. De up-to-date algoritmen voor trajectplanning zijn in staat om het optimale traject voor elke doos te berekenen.

"Het is de oplossing die momenteel de meeste belangstelling wekt omdat het alle voordelen van onze gebruikelijke, op maat ontworpen palletiseeroplossingen combineert, een eenvoudige configuratie biedt en een productiviteit bereikt die superieur is aan alle andere palletiseerrobots", voegt Fernando Riaño toe.

De technologieën en oplossingen van Inser Robótica zijn te vinden op de Food 4 Future-beurs op stand C-320. Het bedrijf zal er ook enkele projecten van de afgelopen jaren op verschillende grote beeldschermen tonen. Het wordt een video-samenvatting vol voorbeelden gekozen uit de meer dan 1.250 projecten die Inser Robótica reeds heeft geïnstalleerd.

Voor meer informatie:
Inser Robótica
contacto@inser-robotica.com
www.inser-robotica.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven