Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste kersen Aart Blom voor recordbedrag geveild

Traditioneel wordt ieder jaar het eerste kistje kersen geveild in boomgaard d’n Kerkewaerdt van Aart Blom, de opbrengst gaat ieder jaar naar een goed doel. Door de coronamaatregelen heeft het vorig jaar niet plaats kunnen vinden. Voor de fruittelers was het dit jaar dan reden te meer om voor een recordbedrag te gaan.



Ruim 40 genodigden kwamen bijeen op het terras in de boomgaard, zittend aan een tafel was het er niet minder gezellig om. Het goede doel was dit jaar de stichting Nanettekeepsherheadup. Nanette lijdt aan EDS, CCI/AAI en heeft daarom een levensreddende operatie nodig die alleen in Barcelona uitgevoerd kan worden. De kosten van deze operatie worden niet vergoed in Nederland. Het doel van de stichting is om €150.000,- in te zamelen. 

Ton de Rijk opende de avond met een aantal uit eigen werk geschreven gedichten over de kers. Daarna was het de beurt aan Johan Bus en Vincent van Leth om de kopers op ludieke wijze de kersen zo duur mogelijk te verkopen. Er werd stevig tegen elkaar opgeboden onder het toeziende oog van Nanette. De hoogste bieder was uiteindelijk A.C. Blijderveen die de eer had om door Cherrycat het eerste echte kistje kersen van het seizoen 2021 in ontvangst te mogen nemen. Vervolgens kon Nanette de cheque met een bedrag van liefst € 10.000,- in ontvangst nemen.

Nanette en haar ouders waren overdonderd en sprakeloos, maar zeer dankbaar naar de gulle gevers. “Dit hadden we nooit verwacht!” waren de woorden van de strijdbare en dappere Nanette en haar sympathieke ouders. Totaal heeft Nanette nu nog een bedrag van
€ 70.000,- nodig om de operatie te kunnen laten uitvoeren.

Aansluitend aan de veiling waren er in de boomgaard honderden brandende vuurpotten geplaatst. Kersenpracht bij nacht. Vuurpotten werden vroeger als het vroor en de bloesem aan de bomen zat geplaatst in de boomgaard om ze te beschermen tegen de vorst. Bezoekers konden door de boomgaard wandelen en genieten van de romantische en nostalgische sfeer. “Het is net een sprookje” aldus een van de bezoekers.

Ondanks de coronabeperkingen was het een zeer geslaagde avond.
“Wij kijken er met een zeer voldaan en tevreden gevoel op terug. Vanaf volgend weekend is weer de mogelijkheid voor het publiek om je eigen kersen te plukken. Wij hebben van die heerlijke dikke, donkere kersen, waar mensen meer dan een uur voor willen rijden,” aldus Blom.

Boomgaard d’n Kerkewaerdt bevind zich aan de A15 afslag 31 Wadenoijen. De boomgaard is 7 dagen per week geopend vanaf 9:00 uur. 

Voor meer informatie:
Betuwekers
www.streeckerijdebetuwe.nl 

Stichting Nanettekeepsherheadup
www.Nanettekeepsherheasup.nl  

Publicatiedatum: