Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groenten telen bij -30°C, is dat mogelijk?

Longyearbyen is de meest noordelijke stad ter wereld en telt iets meer dan 2000 inwoners. Om de tijdelijke seizoensarbeiders te voeden en de lokale bevolking die al lange tijd in Longyearbyen woont, wordt het meeste voedsel geĆÆmporteerd en afval geĆ«xporteerd. Spitsbergen, waarvan Longyearbyen de hoofdstad is, staat bekend om zijn barre temperaturen en gure winden, waardoor het bijna onmogelijk is om lokaal voedsel te verbouwen, laat staan op duurzame wijze. Maar het is wel degelijk mogelijk.

Het team van Food Unfolded reisde naar het noordpoolgebied voor een bezoek aan Benjamin Vidmar, medeoprichter van Polar Permacultures, die zijn eigen microgroenten en andere groenten verbouwt in zijn koepelkas in Longyearbyen.

Bron: Food Unfolded

Publicatiedatum: