Nederlandse bedrijven investeren meer in energiebesparing

Ondanks Covid-19 hebben Nederlandse bedrijven in 2020 samen voor ruim 1,7 miljard euro aan investeringen in energiezuinige maatregelen gemeld. Dit blijkt uit het jaarbericht 2020 van de Energie-investeringsaftrek (EIA).

De EIA leverde naar verwachting een voordeel van 144 miljoen euro voor Nederlandse bedrijven die investeerden in energiebesparende investeringen. Deze energie-investeringen realiseren een energiebesparing vergelijkbaar met het jaarlijkse gasverbruik van 326.000 huishoudens.

Verdeling totaal gemelde investeringsbedrag
In 2020 is het totaal gemelde investeringsbedrag voor de EIA toegenomen met 2,4%. Ruim 11.000 ondernemers maakten gebruik gemaakt van de regeling. In totaal zijn er 19.450 meldingen gedaan, waarbij de provincie Noord-Brabant koploper is met 3.732 meldingen.

De hoogste investeringen in energiebesparende technieken kwamen voor rekening van de industrie met 700 miljoen euro. Ten opzichte van 2019 is dit een afname van 60 miljoen euro. De gebouwde omgeving staat op een goede nummer twee met 572 miljoen euro aan investeringen, een toename met 15 miljoen euro.  

In transportmiddelen zijn dit jaar bijna evenveel investeringen gedaan als het jaar daarvoor. Het totale investeringsbedrag voor duurzame energie is toegenomen met een stijging van 13%, uitkomend op een bedrag van 250 miljoen euro. 

Klik hier voor meer informatie.

beeld: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven