"Nu is het tijd voor een inhaalslag voor genetica en zaden speciaal voor vertical farms"

"Ons doel is om oplossingen te bieden voor problemen op het gebied van vertical farming, en dat begint met zaden," zegt John Purcell, voorzitter en CEO bij Unfold. Unfold is een in Californië gevestigde startup die werkt aan de ontwikkeling van zaden en aanverwante digitale diensten, specifiek voor de vertical farmingsector.

Tijd voor genetica 
Volgens John wordt de vertical farmingsector onvoldoende bediend door wereldwijde zaadbedrijven, omdat deze bedrijven zich voornamelijk hebben gericht op de vollegrondsteelt en glastuinbouw, terwijl bedekt telen relatief nieuw is. "Unfold is dus ontstaan uit de wens om vertical farmingbedrijven te voorzien van de beste zaden en tools voor hun bedrijven."


John Purcell

Hoewel er meerdere gewasvariëteiten beschikbaar zijn voor de kas- en vollegrondsteelt, zijn deze teeltomgevingen heel anders dan vertical farms en dus verschillen ook de gevraagde eigenschappen. Unfold is van mening dat het tijd is om hier verandering in te brengen. "De enorme investeringen in vertical farming zijn vooral gegaan naar de ontwikkeling van kweeksystemen, besturingssystemen, belichting, robotica, enz. Nu is het tijd voor een inhaalslag voor genetica en zaden," zegt John. 

Nieuwe gewassen
John legt uit dat de genetica van vertical farming waarschijnlijk zal profiteren van de sterk gecontroleerde binnenomgeving, doordat er minder druk zal zijn van plagen en ziekteverwekkers. Hoewel alle rassen een ingebouwde weerstand tegen ziekteverwekkers en plagen moeten hebben, zal deze waarschijnlijk lager zijn dan bij andere teeltsystemen, omdat het gewas zich in een zeer hygiënische omgeving bevindt.

Deze eigenschap zou Unfold kunnen helpen een grotere verscheidenheid aan gewassen te identificeren die in vertical farms kunnen worden geteeld. Het bedrijf richt zich momenteel op bladgroenten, maar is van plan om op korte termijn uit te breiden naar vruchtgewassen, zoals tomaat, paprika en komkommer, en in de toekomst ook gewassen zoals aardbeien.


Foto: Dreamstime

Nieuwe R&D-faciliteit
Unfold, dat eind vorig jaar werd opgericht, heeft dit voorjaar een huurovereenkomst getekend en is begonnen met het ontwerp en de bouw van zijn R&D-centrum in de buurt van Davis, Californië. Het ontwikkelings- en onderzoekscentrum zal naar verwachting in de herfst van 2021 klaar zijn.

Dit centrum helpt Unfold om op hun eigen locatie verschillende variëteiten te testen en te onderzoeken en variëteiten te identificeren die voldoen aan de gewenste agronomische voorwaarden en productkwaliteit. De zaden zullen vervolgens worden uitgeprobeerd in de farms van klanten om ervoor te zorgen dat de rassen inderdaad geschikt zijn voor vertical farming. 

Volgens John kan Unfold profiteren van een schat aan landbouw- en technologische ervaring in de regio, omdat het hoofdkantoor van het bedrijf in de buurt van Davis, Californië, is gevestigd. Verder zal Unfold door zijn samenwerkingsverband met 'Leaps by Bayer', een afdeling van Bayer die zich bezighoudt met impactbeleggen, toegang krijgen tot het kiemplasma van Bayer. Dit betekent dat het bedrijf niet vanaf nul hoeft te beginnen bij het ontwikkelen van hun zadenbronnen.

"Als startup kunnen we ons dankzij de toegang tot het kiemplasma volledig richten op vertical farming," besluit John. 

Voor meer informatie:
John Purcell, voorzitter en CEO
Unfold
unfold@highwirepr.com
www.unfold.ag 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven