Beekenkamp zoekt en vindt HNT-verdieping

Als een van de eerste bedrijven volgt een groep teeltmedewerkers van Beekenkamp Plants uit Maasdijk een zogeheten Incompany-training in het kader van Het Nieuwe Telen. De eerste bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, in een kerk vanwege corona.

Dimitri Beekenkamp is positief en ook Robert Solleveld, programmamanager Het Nieuwe Telen, ziet een groeiende belangstelling voor deze vorm van kennisoverdracht, zo vertellen zij op Kas als Energiebron. 

Meer grip krijgen op gesignaleerde problemen in de teelt. Dat was de directe aanleiding voor Beekenkamp Plants om het initiatief te nemen voor een interne cursus Het Nieuwe Telen.

De eerste sessies leverden direct mooie inhoudelijke discussies op. Kernvragen daarin waren: wat meet je in je gewas, hoe meet je dat en waarom. Die vragen zijn zeker voor een grootschalig opkweekbedrijf als Beekenkamp Pants van essentieel belang. Er wordt immers een enorme diversiteit aan gewassen geteeld, zowel warme als koude opkweek. “Daarom heeft deze aanpak voor ons meer waarde dan wanneer we aansluiten bij een groep paprika- of tomatentelers. De discussie wordt voor ons breder getrokken.”

Lees hier meer over de ervaringen van Beekenkamp en Robert Solleveld.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven