Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NVWA neemt 2.000 liter illegale gewasbeschermingsmiddelen in beslag

Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op dinsdag 8 juni een grote hoeveelheid illegale gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen. Zij troffen in totaal 2.000 liter niet in Nederland toegelaten middelen aan bij een boomkweker in het Oosten van Nederland. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De NVWA startte een strafrechtelijk onderzoek nadat er bij het Team Criminele Inlichtingen informatie was binnengekomen dat er veel illegale gewasbeschermingsmiddelen aanwezig zouden zijn bij de boomkwekerij. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Toen inspecteurs en rechercheurs naar het bedrijf gingen, vonden zij in een loods inderdaad een grote hoeveelheid niet in Nederland toegelaten middelen tegen onkruid, schimmels en insecten. De gewasbeschermingsmiddelen zijn afgevoerd en worden zo snel mogelijk vernietigd.

Bron/foto: NVWA

Publicatiedatum: