Lachende gezichten in Nispen bij eerste oogst met nieuw teeltsysteem

Het is goed toeven in de nieuwe Ventrio foliekas bij Robert van Aert (Van Aert Aardbeien) in Nispen. Na veel wikken en wegen is in 2020 de bewuste keuze gemaakt voor dit teeltsysteem en nu, na een periode van 6 maanden voorbereiding, is dan de oogst gaande. Een mooie oogst die voor lachende gezichten zorgt bij Harrie Pijnenburg en Marc van Tilburg (beiden van Delphy) en teler Robert.  


Harrie en Marc van Delphy en teler Robert zijn tevreden

Een oogst krijgt van de kenners het predicaat 'top' mee. Met het ras Sonsation en met de juiste teeltstrategie is er in dit nieuwe teeltsysteem 'Ventrio' volgens de heren 'een topprestatie' neergezet. De aardbeien die geoogst gaan worden zijn uitstekend van kwaliteit met een goede stevigheid en kleur, groeien mooi uit en zijn ook nog eens goed van smaak.

Hoge luchtingscapaciteit en optimaal klimaat
Vroegheid was niet de belangrijkste factor in deze teeltronde maar wel sturing in het klimaat. Door het automatische luchtingsysteem met hele hoge capaciteit is dit goed geslaagd, zo blijkt nu. Het Ventrio teeltsysteem stuurt aan op de ideale luchtvochtigheid en temperatuur voor de aardbeienteelt. Dit alles gebeurt volledig automatisch op basis van de door het systeem gemeten omstandigheden. Zo sloot het systeem gedurende het koude voorjaar de tunnels automatisch tijdens nachtvorst, om deze weer open te stellen zodra overdag voldoende instraling van de zon bereikt werd. De teler kan daarnaast ook nog steeds handmatig de omstandigheden aanpassen naar wens, met simpelweg een druk op de knop.

Teler Robert stelt zeer tevreden te zijn over de investering in dit vernieuwende project en over het behaalde resultaat. "Samen met Agrowser, JB Hydroponics en CJ Klep hebben we iets moois weggezet en bereikt."

Voor meer informatie:
Handelsonderneming C.J. Klep B.V.
www.klep-agro.nl  

Nol Jochems
ajochems@klep-agro.nl 
+31 (0)6 538 934 00


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven