René Zwinkels, RKW Hyplast:

"In veel landen kiezen telers voor andere kasfolies vanwege dure grondstoffen"

Van dure grondstoffen tot transportvraagstukken. René Zwinkels begon vijf maanden geleden aan zijn nieuwe baan als Sales Manager Export bij RKW Hyplast, een Belgisch bedrijf dat kasfolie maakt, en hij stond meteen al voor een aantal serieuze uitdagingen.


René Zwinkels van RKW Hyplast 

Klanten kiezen andere folies
Een van de grootste uitdagingen voor René in zijn nieuwe functie is het gebrek aan grondstoffen voor de productie van kasfolies. "De prijzen zijn sterk gestegen, met zo’n 60%. We verwachten wel dat dit weer vanzelf in de plooi valt, maar we weten alleen nog niet wanneer dit zal gebeuren."

René merkt door de hogere prijzen een verandering in de vraag. "In landen waar meer hightech kassen staan of gebouwd worden, is de vraag niet wezenlijk veranderd. Maar in de andere landen waar de kassen niet zo modern zijn, merken we dat de vraag verschuift richting meer basic en goedkopere folies. Daar willen de telers niet meer geld op tafel leggen voor extra's zoals anti-drup of thermische functies, ze willen gewoon een folie die de klus klaart."

Ervaring zat
René is geboren en getogen in het Westland als zoon van een teler. Hij is ook zelf als teler aan de slag geweest, werkte daarna in de gewasbescherming en hij heeft ook 16 jaar ervaring in de potgrondsector. In 2013 startte hij zijn eigen bedrijf in Zuid-Afrika, waar hij tot voor kort in actief was.

Omdat hij zijn hele leven in de tuinbouw heeft gewerkt, heeft hij veel kennis die nu goed van pas komt in zijn huidige functie bij RKW. "Vanwege mijn achtergrond begrijp ik wat een teler nodig heeft en wil, en dus heb ik een goed zicht op wat nuttige toevoegingen aan onze folies zouden kunnen zijn."

Innovaties
Bij het R&D-lab komt de kennis van René goed van pas bij het werk dat er wordt verricht op het gebied van kwaliteitscontrole en innovaties. Hun nieuwe Polydress LP Keder Air Bubble Greenhouse folie heeft al goede commentaren gekregen. “Door de koudere winters in Europa is er meer vraag naar folies die de warmte in de kas vasthouden. We werken ook aan een folie die de lichtintensiteit optimaal houdt en tegelijkertijd voor lichtspreiding zorgt. Normaal gesproken gaat lichtspreiding ten koste van lichtintensiteit, maar daar zijn we nu dus mee bezig.”

Voor meer informatie:
René Zwinkels
RKW Hyplast
Rene.Zwinkels@rkw-group.com 
rkw-group.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven