Nieuwe Italiaans beregeningssysteem op de markt

Het Italiaanse Idroterm Serre heeft een nieuwe beregeningsboom op de markt gebracht, de Idrojet Smart 4.0. Het systeem is uitgerust met een innovatief controlesysteem, waarbij de beregening draadloos via een intern lokaal netwerk beheerd wordt. Bovendien is dankzij de nieuwe Idroterm live cloud services controle op afstand en diagnose op afstand mogelijk, evenals talloze andere beschikbare diensten.Door de behoeften en suggesties te verzamelen van degenen die dagelijks in de kas werken en in aanmerking nemend dat tegenwoordig alles binnen het bereik van een smartphone ligt, werd besloten een eenvoudige en slimme digitale beregeningsbalk te creëren, door middel van een systeem dat de beregeningsbalken beheert via draadloze verbindingen.

Met Idrojet Smart 4.0 kunnen er programma’s worden gemaakt en sectoren tot op de centimeter nauwkeurig worden beheerd. Daarnaast kunnen er meerdere staven tegelijk worden bediend alsook data en toegangscontrole worden verkregen. Dankzij voorspellende programma's is het mogelijk om in realtime de resterende tijd van irrigatie te kennen.

Technische kenmerken
Idrojet Smart 4.0 zijn irrigatiemachines met een recirculerend buisophangsysteem. De waterleiding en de voedingskabels recirculeren op de luchtbeugels, zonder enige belemmering te vormen voor zaken of personen in de kas. Om de stabiliteit van de machine te garanderen, glijdt zij over een dubbele rail. De recirculatiesatelliet beweegt synchroon door middel van kabeltandwielen.

Door middel van magneetkleppen op de spuitboom is het mogelijk de afgifte van water en meststoffen op een efficiënte manier te beheren, waarbij tijden worden gemoduleerd naar gelang de kenmerken van de specifieke teelt. Het is mogelijk om tot drie toedieningslijnen te beheren: water, meststof en/of hoge druk voor behandelingen.

Vooruitblik
Binnenkort zal de toepassing voor de sturing via het webplatform ook beschikbaar zijn voor de irrigatiemachines Idro-x en voor de klimaatcomputer Idroclima. Het doel is een geïntegreerd irrigatie/bemesting/klimaatcomputersysteem aan te bieden om het concept tuinbouw 4.0 steeds meer in kassen toe te passen.

 Voor meer informatie:
Andrea Mariani 
Idroterm Serre
Via Europa, 45
Porto Mantovano (MN) - Italië
+39 0376 397034
info@idrotermserre.com 
www.idrotermserre.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven