Nieuw hydroponic groeimedium op de markt

Oasis Grower Solutions heeft deze zomer een nieuw hydroponic groeimedium gelanceerd: Horticubes AeroMax. 

Vijay Rapaka, global researchmanager, vertelt meer over het nieuwe medium voor de teelt van bladgroenten, kruiden en andere hydroponic gewassen,. "Het creëren van een slim substraat dat is ontworpen voor de huidige precisieteeltsystemen was ons doel. Door uitgebreid onderzoek in de afgelopen 24 maanden hebben we een ultralage dichtheid bereikt die onbeperkte wortelgroei van jonge planten mogelijk maakt, zodat ze hun volledige groeipotentieel van tot wel 30% kunnen bereiken. Dit innovatieve doel is precies waarom we het AeroMax hebben genoemd." 

De verhoogde poreusheid van de nieuwe Horticubes AeroMax met een open matrix leidt tot een grotere luchtstroom en maximaliseert de kans voor zuurstof om de wortelzone van een plant te bereiken, volgens Vijay. "Dit helpt gewassen sneller en sterker te groeien, waardoor jonge planten kunnen gedijen in het maximaal met lucht gevulde substraat. Dankzij de grotere poreusheid vullen lucht en voedingsstoffen de wortelzone van de plant voortdurend aan, waardoor de wortels bij elke keer water geven sterker en gezonder worden."

Resultaten
AeroMax is ontwikkeld met steun van John Bonner van Great Lakes Growers en heeft al een opvallende resultaten opgeleverd. "Hoe poreuzer, hoe groter de kans voor lucht om in contact te komen met de wortelzone," begint Bonner. "En dat gebeurt vaker met AeroMax, dus krijgen we donzige, bijna harig uitziende wortels. En als je dat soort groei krijgt, groeien de planten gewoon sneller. Sinds we AeroMax gebruiken, hebben we een snellere gewasgroei van meer dan 15% gezien."

AeroMax levert niet alleen meer zuurstof aan de wortelzone van het gewas, maar door de grotere poreusheid en luchtstroom kan het water ook makkelijker weg. Deze verbeterde drainage houdt de bovenkant van het AeroMax-groeimedium droger, waardoor algengroei en de ziektes die daaruit kunnen komen, drastisch worden verminderd, waardoor een schone en ziektevrije groeiomgeving voor jonge planten wordt gecreëerd. 

AeroMax heeft nog een groot aantal andere functionele voordelen die zorgen voor verbeterde vermeerdering. De rijke zwarte kleur werd gekozen om de oppervlaktetemperatuur te verhogen en goed samen te werken met het fotosynthetische lichtspectrum om meer goed gevulde jonge planten te telen. Bovendien minimaliseert de minder dichte, bijna sponzige aard van AeroMax de stofvorming tijdens het teeltproces, waardoor het gemakkelijk is om ermee te werken. 

AeroMax is ook ontworpen om eenvoudig uit elkaar te halen bij het uitplanten door een unieke rand rond elk blokje, wat ook zorgt voor meer uniformiteit en helpt bij de precisieteelt. AeroMax werkt goed in NFT, Deepwater, en Verticale hydroponic systemen en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. 

Voor meer informatie:
Oasis Grower Solutions
www.oasisgrowersolutions.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven